Gå till innehåll
Örebro Fältrittklubb
Örebro Fältrittklubb

Publicerad: 2022-12-25

Senast uppdaterad: 2023-12-04

Författare: Lotten Beijer-Ahlqvist

Ridhus och utebanor

På vår anläggning är det endast ridlärare och tränare anlitade av Örebro fältrittklubb som får lov att undervisa. Löshoppning får endast ske när det är i organiserad form vilket innebär att det arrangeras av ÖFK. Inga hästar får vara lösa i ridhusen, vilket innebär att lösgaloppering inte är tillåtet.

Röda ridhuset med privathästdel

I röda ridhuset disponerar ridskolan den ena delen för lektionsverksamhet 20 x 40 eller 20 x 60, för tider se ridhusschemat. Den andra delen kallad privathästdel är oftast ledig för enskild ridning med några undantag vid tävlingar och andra arrangemang. Samt de tider då banskötsel utförs. Under lektionsverksamhet får ingen hoppning förekomma på den delen.

Företräde för hoppning under tiderna lördag kl. 15.30-18 och söndag kl. 9-12 i hela ridhuset. Hindermaterialet ska ställas tillbaka där det hämtats. Flytta inte om materialet mellan facken.

Terrängbanan

För att rida på terrängbanan gäller särskilda regler. Bokning hos Fia Krügel, fia.krugel@orebrofaltrittklubb.se eller 076-788 70 66.

Parkering för transporter

Parkering för transporter är vid paddocken vid nya ridhuset. Uppställning på stallplan måste undvikas av säkerhetsskäl. Vintertid går det oftast att parkera i paddocken.

Avgift

För att få rida i ridhusen och på utebanorna måste du betala en avgift. Alternativen finns anslagna i ridhusen och under anläggningsavgifter.

Tävlingar och arrangemang

V har tävlingar och arrangemang som utesluter enskild ridning i ridhusen. Håll koll på vår Facebooksida, hemsidan och kalendern på hemsidan för att se vilka aktiviteter och arrangemang som bedrivs på anläggningen. Vid förberedelser inför arrangemang kan ridhusen vara upptagna kvällen före arrangemangsdagen.

Schema för ridhusen

Anläggningsavgifter